Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda sankcionirana su 124 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 19. do 22. kolovoza 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće, od kojih je jedan mladi vozači koji je lakše ozlijeđen.

Sankcionirana su 124 prometna prekršaja od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela,  prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je nedjelju, 21. kolovoza 2.40 sati u mjestu Finčevec, kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,30 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 20. kolovoza u 21,19 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 133 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Nadalje, uhićena su dva vozača, a tri vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak. Također, u nadzoru prometa zatečen je jedan recidivista.

Izvršen je nadzor 14 mladih vozača. Mladi vozači su počinili šest prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, prekršaj nenošenja kacige, prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te dva ostala prekršaja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebno nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzor korištenju sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u vozilima, nadzor mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala te nadzor sudionika u prometu na osobnim prijevoznim sredstvima.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda u proteklom razdoblju kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila