Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirana su 134 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 2. do 5. prosinca 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenom osobom i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola i jednu prometnu nesreću prouzročio je mladi vozač.

Sankcionirana su 134 prometna prekršaja od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu 3. prosinca u 00.25 sati u Koprivnici u Ulici dr. Željka.Selingera, kod 26-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,88 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu 3. prosinca u 11.53 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 111 kilometara na sat iako je ograničenje 70  kilometara na sat.

Jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava dok su četiri vozača uhićena. Tijekom pojačanog nadzora prometa u prometu zatečen je jedan recidivist.

Izvršen je nadzor 39 mladih vozača. Mladi vozači počinili su sedam prometnih prekršaja od čega četiri prekršaja  upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepoštivanje crvenog svjetla na uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforu) i jedno napuštanje mjesta počinjenja prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala te nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Priopćenja | Promet i vozila