Tjedna informacija za 28. studenoga do 4. prosinca 2022. godine

Slika /ikone/policija natpis3.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, 17 prometnih nesreća, dva požara i šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA 
                                   
U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od čega 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, devet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i dva kaznena djela  iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog red i mira, od čega pet prekršaja tuče, svađe i vike i prekršaj davanja alkoholnih pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 10.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja