Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 208 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 9. do 12. lipnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Okolnost uslijed koje je došlo do prometne nesreće bilo je nepropisno mimoilaženja.

Sankcionirano je 208 prometnih prekršaja od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 96 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. lipnja, u 19.28 sati, u Legradu u Ulici Petra Zrinskog, kod 55-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,49 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 10. lipnja, u 7.46 sati, na državnoj cesti broj 2 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Nadalje, Jedan vozač je bio uhićen, a dva vozača su bila smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 47 mladih vozača, a isti su počinili tri prometna prekršaja (alkohol – 2, ostalo – 1).

U predstojećem tjednu policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila