Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno je utvrđeno 175 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 25. kolovoza do 28. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba ozlijeđeno i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u tri prometne nesreće, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u dvije prometne nesreće. Dva vozača napustila su mjesto događaja prometnih nesreća i naknadno su pronađeni.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su : nepropisno kretanje vozila na kolniku (3), nepoštivanje prednosti prolaska (2), nepropisno pretjecanje (1), brzina neprimjerena uvjetima (1) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1).
 
Ukupno je utvrđeno 175 prometnih prekršaja od čega 31 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u nedjelju, 28. kolovoza 2023. godine u 15.30 sati, u Novom Virju u Ulici Širine, kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,57 promila.  
 
Najveća brzina kretanja tijekom vikenda zabilježena je u nedjelju, 27. kolovoza u 9.03 sati, u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 121 kilometar na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan je vozača bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a četiri vozača su bila uhićena. Jedan je vozač doveden na žurni prekršajni postupak i kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom. Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivista.
 
Nadalje, izvršen je nadzor 30 mladih vozača, a isti su počinili osam prometnih prekršaja (alkohol - 4, pojas – 2, ostalo – 2).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila