Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcioniran je 101 prometni prekršaj 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 8. do 11. rujna 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te jedna prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj su tri osobe smrtno stradale.
 
Vozači pod utjecajem alkohola nisu evidentirani u prometnom nesrećama, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u jednoj prometnoj nesreći. Jedan vozač napustio je mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno pretjecanje (2), brzina neprimjerena uvjetima (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1) i ostale okolnosti (1).
 
Sankcioniran je 101 prometni prekršaj od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje i dva prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 8. rujna 2023. godine u 23.10 sati u Novigradu Podravskom, kod 67-godišnjeg vozača traktora, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 9. rujna 2023. godine u 18.54 sati u mjestu Budančevica u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan vozač bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstva, a dva su vozača bila uhićena od kojih je jedan vozač doveden na žurni prekršajni postupak gdje je kaznjen  novčanom kaznom i zaštitnom mjerom upravljanja motornim vozilima.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor 37 mladih vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja (alkohol - 3, pojas – 1, brzina  - 1, ostalo – 2).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem alkohola i/ili opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, te recidivista.
 
S obzirom na broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova, posebice da vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila