Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirana su 152 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 14. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, brzina neprimjerena uvjetima, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje, ne držanje životinje pod nadzorom i nepropisno kretanje vozila po kolniku (2).
 
Sankcionirana su 152 prometna prekršaja od čega sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 61 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.
 
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 11. prosinca, u 14.05 sati, na državnoj cesti 41 u Majurcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 125 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.
 
Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju, 13. prosinca, u 12.19 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici  krećući se brzinom od 112 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 12. prosinca, u 19.50 sati, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Koprivnici, kod 38-godišnjeg vozača koja je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivista koji je počinio prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava i prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.
 
Izvršen je nadzor 27 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno 10 prekršaja od čega tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka, dva prekršaja nepropisnog kretanja kolnikom, prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja i prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista, te vozača traktora i bicikala.
 
Podsjećamo na obavezno korištenje zimske opreme na državnoj cesti 2 u razdoblju od 15. studenoga 2020. do 15. travnja 2021. godine, te na korištenje zimske opreme na ostalim prometnicama za vrijeme nastupa zimskih uvjeta odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili ledom. Kako su kolnici mokri i klizavi apeliramo na vozače da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju međusobni razmak, poštuju prednost prolaska i da ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkohola.
 

Priopćenja | Promet i vozila