Tjedna informacija za 7. do 13. prosinca 2020.g.

Slika /ikone/grb.mup.jpg

Zabilježena 32 kaznena djela, 13 prometnih nesreća, dva požara na građevinskim objektima i pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustarcija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, 13 kaznenih djela iz područja zloporabe opojnih droga, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz sigurnosti cestovnog prometa.
Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj drskog ponašanja, omalovažavanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana i držanje životinja bez nadzora.
Prekršajno je prijavljeno pet osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozač traktora i vozač osobnog automobila. Također, ozlijeđen je vozač bicikla, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 162.000 kuna.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja