Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda-vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

Tijekom vikenda sankcionirano je 128 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 27. do 30. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene pri čemu je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok je druga osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno uključivanje u promet, nepropisna vožnja unazad, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i brzina neprimjerena uvjetima. Mladi vozači nisu činili prometne nesreće. Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Tijekom vikenda sankcionirano je 128 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 63 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora nije bilo uhićenih vozača, vozača smještenih u posebnu prostoriju niti žurnih prekršajnih postupaka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 29. studenoga, u 21.35 sati, na Križevačkoj cesti u Koprivnici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 133 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju, 29. studenoga, u 14.28 sati, u Ulici Mitrovica u Virju krećući se brzinom od 120 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 27. studenoga, u 18 sati, u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu kod 55-godišnjeg vozača koji je upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba. Vozač je bio uhićen i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ističemo i zaticanje 40-godišnjeg vozača koji je u petak, 27. studenoga, u 20.30 sati, u Koprivničkoj ulici u Starigradu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promil. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu. Naglašavamo i zaticanje 40-godišnjeg vozača koji je u petak, 27. studenoga, u 23.03 sati, u Zagrebačkoj ulici u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,60 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Nadalje, izvršen je nadzor 20 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno pet prekršaja od čega prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog parkiranja i prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Podsjećamo na obavezno korištenje zimske opreme na državnoj cesti broj 2 od 15. studenoga 2020. do 15. travnja 2021. godine te na korištenje zimske opreme na ostalim prometnicama za vrijeme nastupa zimskih uvjeta odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili ledom.
 

Priopćenja | Promet i vozila