Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda-vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila

Slika /ikone/stop policija (1).jpg

Sankcionirana su 182 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 13. do 16. kolovoza 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji dvije prometne nesreće.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (5), nepropisno kretanje vozila na kolniku (1), nepropisno skretanje (1) i nepoštivanje prednosti prolaska (1). 
 
Sankcionirana su 182 prometna prekršaja od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 75 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, tri vozača bila su uhićena. Spram jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i novčana kazna, dok će za dva vozača tijekom dana biti provedeni žurni prekršajni postupci pri nadležnom sudu.
 
Najveća brzina kretanja vozila evidentirana je u subotu, 14. kolovoza 2021.g. u 10.37 sati na državnoj cesti u Velikoj Mučnoj, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 107 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 14. kolovoza 2021.g. u 22.40 sati u Koprivnici u Ulici Braće Radić, kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,76 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.
 
Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u petak, 13. kolovoza 2021.g. u 21.30 sati u Novigradu Podravskom u Ulici Blaža Mađera kod 22-godišnjeg vozača traktora, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,71 promila.
 
U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečena su dva recidivista. U sklopu pojačanog nadzora kontrolirano je 27 mladih vozača, dok su isti počinili 12 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 5, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3, nepoštivanje prometnog znaka – 1, ostali prekršaji – 3).
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala, recidivista i pješaka.

Priopćenja | Promet i vozila