Tjedna informacija za 9. do 15. kolovoza 2021. godine

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

U proteklom tjedno zabilježeno je 14 kaznenih djela, 19 prometnih nesreća, pet požara i pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA       
                                      
U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja svađe i vike, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj držanja životinja bez nadzora.
Prekršajno je prijavljeno pet osoba.   

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtnom posljedicom, šest s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno je stradala vozačica osobnog automobila, teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše vozačica bicikla, vozač motocikla, vozačica teretnog automobila i vozač osobnog automobila. Također, ozlijeđen je vozač osobnog automobila i troje putnika u osobnim automobilima, za koje će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima i tri požara na prometnim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 106.500 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Priopćenja