Rezultati pojačanog nadzora prometa – Vozačica osobnog automobila upravljala pod utjecajem alkohola od 2,77 promila

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Sankcionirano je 189 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 28. do 31. svibnja 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Vozači pod utjecajem alkohola i mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), nepropisno pretjecanje (1) i nepropisno uključivanje u promet (1).
 
Sankcionirano je 189 prometnih prekršaja od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 95 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedna je vozač bio  smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dva vozača bila su uhićena.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 28. svibnja, u 23.05 sati u Potočnoj ulici u Koprivnici kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila, koja je upravljala pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Vozačica je bila uhićena i dovedena nadležnom sudu te je proveden žurni prekršajni postupak u kojem joj je izrečena uvjetna kazna zatvora i zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Najveća brzina evidentirana je u nedjelju, 30. svibnja, u 10.56 sati na državnoj cesti D-41 u Velikoj Mučnoj, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.
 
U sklopu pojačanog nadzora kontrolirana su 33 mlada vozača, dok su isti počinili 10 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 5, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 4, ostali prekršaji – 1). Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 29. svibnja, u 12.30 sati u Starogradskoj ulici u Reki kod 23-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila.
 
Policijski službenici će i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, poštivanje prednosti prolaska, nadzor mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala i recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila