Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Od 23. do 29. srpnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. 

Foto: Ilustracija

Od 23. do 29. srpnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Policijski službenici kontrolirali su 574 vozila, od čega 50 teretnih automobila i dva autobusa. Ukupno je utvrđeno 292 prekršaja, od čega 16 prekršaja u vezi prometovanja teretnih automobila i tri prekršaja prometovanja autobusa.

Izvršeno je 27 tehničkih pregleda teretnih automobila i dva tehnička pregleda autobusa na cesti.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 13 prekršaja vozača teretnih automobila, od čega dva upravljanje tehnički neispravnim vozilom, dva korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva nepostupanja po prometnom znaku, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, nepropisno mimoilaženje, upravljanje neregistriranim vozilom, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu utvrđena su tri prekršaja neposjedovanja tahografskih listića za prethodnih 28 dana.

Prilikom provođenja pojačanog nadzora autobusa utvrđen je prekršaj tehničke neispravnosti svjetlosnog sklopa, poradi koje će osim vozača biti sankcionirana pravna osoba koja je vlasnik vozila i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

U vrijeme pojačanog nadzora prometa vozači teretnih automobila sudjelovali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok vozači autobusa nisu sudjelovali u prometnim nesrećama.



Stranica