Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/palica pol..bmp

U razdoblju od 22. do 28. srpnja 2013. na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 22. do 28. srpnja 2013. na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Policijski službenici kontrolirali su 594 vozila, od čega 74 teretnih automobila i tri autobusa. Ukupno su utvrđena 433 prometna prekršaja, od čega 76 prekršaja prometovanja teretnih automobila, dok utvrđenih prekršaja prometovanja autobusa nije bilo.

Izvršeno je 58 tehničkih pregleda teretnih automobila i autobusa na cestama.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 50 prekršaja vozača teretnih automobila, od čega šest pretovara, dva isteka važenja prometne dozvole, sedam tehničkih neispravnosti vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, dva  upravljanja neregistriranim vozilom i ostali prekršaji.

Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu utvrđeno je 26 prekršaja vozača teretnih automobila (pet neposjedovanja tahografskih listića, 12 nedovoljnih dnevnih odmora, šest nedovoljnih tjednih odmora i tri prekoračenja dnevnog vremena vožnje).

U vrijeme pojačanog nadzora prometa vozači teretnih automobila sudjelovali su u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica