Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/policajac-stop palica.jpg

Tijekom provedbe akcije sankcionirano je ukupno 444 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega je 45 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Od 4. do 10. svibnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vozača po utjecajem alkohola i droga usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu.
 
Tijekom provedbe akcije sankcionirano je ukupno 444 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega je 45 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. g. u 14.40 sati u Koprivnici na Peteranskoj cesti, kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,89 promila.
 
Nadalje, 6. svibnja, u 19.50 sati, u Koprivnici u Ulici Željka Selingera zatečen je 42-godišnji vozač osobnog automobila koji je nedozvoljeno posjedovao manju količinu droge kokain i hašiš. Vozač je odbio testiranje na prisustvo droga, a automobilom je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,85 promila.
 
Iz prometa je isključeno 45 vozača te su oduzete 23 vozačke dozvole.
 
Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće u kojim je zabilježena materijalna šteta, a mladi vozači prouzročili su četiri prometne nesreće.
 
Tijekom akcije pojačanog nadzora alkohola i droga tri vozača su uhićena, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nad dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci. U nadzora prometa nisu zatečeni recidivist.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila