Sažetak prometnih nesreća

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom te prometni događaj na cesti u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno uključivanje u promet (1), neprilagođena brzina (2) i nepropisno kretanje kolnikom (1).    

U dvije prometne nesreće sudionici prometnih nesreća napustili su mjesto događaja, u jednoj prometnoj nesreći su pronađeni, dok u drugoj prometnoj nesreći policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska nepoznatog vozača.

Također, zabilježen je prometni događaj na cesti u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U subotu, 2. rujna, u 19:45 u Starigradu u Ratarskoj ulici 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom bjelovarske registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine u kočenju je došlo do zanošenja vozila ulijevo i udara u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljalo šestogodišnje dijete u pratnji majke, a koje nije imalo zaštitnu kacigu na glavi, a vozilo je potom udarilo u prometno ogledalo. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno, a protiv vozača osobnog automobila će biti pokrenut prekršajni postupak. Također će biti dostavljena obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.

U subotu, 2. rujna, u 21:40 na cesti Đelekovec-Legrad 68-godišnjak je upravljao biciklom, a da nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili drugom oznakom te nije imao upaljeno svijetlo na biciklu i nepropisno se kretao kolnikom, zbog čega je došlo do kontakta vanjskim bočnim ogledalom osobnog automobila koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnji vozač u biciklistu. Tom prilikom 68-godišnjak je pao na kolnik i pješice napustio mjesto događaja. Mjesto događaja vozilom je napustio i vozač osobnog automobila.

Vozači su naknadno pronađeni, a budući da je vozač bicikla imao vidljive ozljede, pružena mu je liječnička pomoć te je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede i bio pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Protiv oboje vozača će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.  
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila