Sažetak prometnih nesreća u protekla 24 sata

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje (2) i neprilagođena brzina (1). Jedna je vozačica napustila mjesto događaja prometne nesreće, naknadno je pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 
Dobro je podsjetiti
 
Oprezno u prometu
 
Sve vozače podsjećamo da prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Također podsjećamo vozače da brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila