Siguran prijevoz djece u vozilima: Edukacija budućih roditelja

Slika PU_KK/Vijesti/Pojas.jpg

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici jučer je, 24. veljače, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko -križevačke održala edukaciju budućim roditeljima. Riječ je o aktivnostima preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima"

Foto: Ilustracija

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici jučer je, 24. veljače, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko -križevačke održala edukaciju budućim roditeljima. Riječ je o aktivnostima preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima"

Edukaciju je vodila dr.med. Maja Toth-Mršić, a prisustvovalo joj je 18 parova. Upoznati su sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica,  načinu postavljanja autosjedalica u vozilo i smještaja djeteta. Također, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i dr. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se uopće ne koristi, te kako sigurnosni pojas koriste trudnice.

Tijekom edukacije na autosjedalici grupe 0+ prikazano je praktično kako ju pravilno učvrstiti u vozilo, kao i greške koje se često rade prilikom prijevoza djece u vozilima. Na kraju su svima prisutnima uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.



Stranica