Sportske igre mladih u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2018/04/igre.mladih.kz.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Jučer, 24. travnja, u Križevcima, od 15.30 do 19 sati održane su Sportske igre mladih „Zajedno više možemo“. Ministarstvo unutarnjih poslova i Organizacijski odbor Sportskih igara mladih u suradnji s partnerima organizirali su niz aktivnosti i događanja usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Održane su brojne utrke, natjecanja u trčanju za djecu raznih dobnih skupina, te utrka za odrasle, podijeljena su odličja, a prije samog početka igara, tradicionalno je u Križevce, kao i ostale gradove Republike Hrvatske, „došao“ olimpijski plamen Sportskih igara.  Priključili su se sportski klubovi.

Manifestaciju su podržali i gradonačelnik, djelatnici Grada Križevaca, Koprivničko – križevačka županija, Udruga „Hera“ Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci i Javna vatrogasna postrojba Križevci.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, također su bili dio događanja, s preventivnim aktivnostima, koje su uključivale prezentiranje djeci rada kriminalističkog tehničara, dio prometne prevencije, projekti „NISI SAM“, „ZDRAV ZA 5“ i dr.

   



Stranica