Teže ozlijeđena biciklistkinja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. ožujka,  u Virju na raskrižju Trga bana Jelačića i Goričke teže je ozlijeđena vozačica bicikla rođena 1960. godine.

Ona je oko 16.10 sati upravljala biciklom kolnikom Trga bana Jelačića i skretala u Goričku ulicu, a da nije propustila osobni automobil Opel slovenskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao vozač rođen 1941. godine. Zbog toga su se vozila sudarila prednjim stranama, a vozačica bicikla je pala na kolnik.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, koji će protiv vozačice bicikla podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja, te poštivati pravo prvenstva prolaska.



Stranica