Tijekom vikenda zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

Tijekom vikenda zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, i tri nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. 
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 6. prosinca, oko 16.10 sati, u Donjem Cubincu 66 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda križevačke registarske oznake u smjeru Križevaca. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika u desni putni jarak te prednjom stranom vozila udario u betonski most. Vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
U nedjelju, 8. prosinca, oko 18.05 sati, u Križevcima na Trgu Josipa Juraja Strossmayera 26 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Passat zagrebačke registarske oznake. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, uslijed neprilagođene brzine prednjim djelom vozila udario je u 38 – godišnjeg pješaka, koji je prelazio pješački prijelaz i od siline udara je odbačen na vjetrobransko staklo osobnog automobila, a potom na kolnik. Pješak je lakše ozlijeđen, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
U nedjelju , 8. prosinca, oko 21.05 sati, u Koprivnici u Starogradskoj ulici 54 – godišnja vozačica upravljala je osobnim  automobilom Opel koprivničke registarske oznake krećući se u smjeru zaobilazne ceste. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je prešla na suprotnu stranu kolnika i sudarila se s osobnim automobilom Chevrolet koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 64 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći oboje vozača je lakše ozlijeđeno, a protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak. 
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 6. prosinca, oko 21.35 sati, 20 – godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,39 promila osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake krećući se makadamom Ulice Mirni dol u smjeru Radničke ceste. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na lijevu stranu kolnika i bočnim djelom vozila udario u betonski stup dvorišne ograde, a potom je u Ulici Draganovec uslijed nepropisnog kretanja vozilom sletio van kolnika i udario u betonski zid dvorišta kuće.
Vozač je uhićen te je u subotu, 7. prosinca doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici  - Stalna služba Đurđevac gdje je kažnjen novčanom kaznom od 23.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kad za to stekne uvjete.
 
U subotu, 7. prosinca, oko 21.45 sati, u Đurđevcu, u Ulici kralja Tomislava nepoznati vozač nepoznatim vozilom prilikom vožnje unatrag s parkirališta stražnjim djelom vozila udario je u bočni dio osobnog automobila Smart koprivničke registarske oznake kojim je u smjeru Ulice Stjepana Radića upravljala 36 – godišnja vozačica. Nepoznati vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napusti je mjesto događaja i policija za njim traga.   

U nedjelju, 8. prosinca, u Sokolovcu u Bilogorskoj ulici oko 15.15 sati, 59 – godišnji vozač upravljao je skupom vozila – traktor Massey Ferguson i priključnim vozilom koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine došlo je do zanošenja priključnog vozila i udara u bočni dio teretnog automobila Mercedes koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 58 – godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila