Tjedna informacija za 1. do 7. studenoga 2021. godine

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, 14 prometnih nesreća i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj svađe i vike, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene tri osobe.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila. Također, ozlijeđena je vozačica osobnog automobila, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja