Tjedna informacija za 12. do 18. svibnja 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i 15 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno osam osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i 15 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno osam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja, od čega prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, dva prekršaja tučnjave, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je osam osoba. Teško je ozlijeđena pješakinja, a lakše su ozlijeđena četiri vozača osobnih automobila, putnica u osobnom automobilu, vozač motocikla i pješakinja.   

 ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar u obiteljskoj kući, nije bilo ozlijeđenih osoba, te je zabilježena manja materijalna šteta.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 11 nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 12 osoba.

Zatečena su tri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica