Tjedna informacija za 13. do 19. svibnja 2019.g.

Slika /ikone/auto_policija06.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta

Foto: Pu koprivničko-križevačka

STANJE KRIMINALITETA
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije.       
Kazneno je prijavljeno 13 osoba.  
Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.  
       
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršaj omalovažavanje i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj držanja životinja bez nadzora.                   
Prekršajno su prijavljene tri osobe.   
 
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđeno dvoje vozača osobnih automobila, dvoje putnika u osobnim automobilima i vozačica bicikla.
              
ZAŠTITA OD POŽARA
U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 137.000 kuna.   
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.
 

Pisane vijesti