Tjedna informacija za 14. do 20. prosinca 2015.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježena su 22 kaznena djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.  

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 22 kaznena djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Razriješeno je 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.   

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja narušavanja, od kojih dva prekršaja davanja pića pijanim osobama, prekršaj tučnjave, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj prosjačenja. Prekršajno je prijavljeno osam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđen putnika u osobnom automobilu, a lakše vozačica osobnog automobila.            

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.       

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjećamo da jeuporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.



Stranica