Tjedna informacija za 15. do 21. listopada 2018.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela maloljetničke delikvencije, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, pet kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj drskog ponašanja, četiri prekršaj svađe i vike i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše vozač osobnog automobila, četiri putnika u osobnim automobilima i dva vozača bicikla. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 2000 kuna.   

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena su dva maloljetnika mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa automobila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu - smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično). Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.



Pisane vijesti