Najava preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Slika PU_KK/Vijesti/alkohol čaša.bmp

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom devet mjeseci ove godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 263 prometnih nesreća od kojih dvije s poginulom osobom, 100 s ozlijeđenim osobama i 161 s materijalnom štetom. U rečenim nesrećama dvije osobe smrtno su stradale, 22 osobe su teško ozlijeđene, a 113 osoba lakše. Tijekom devet mjeseci u prometnim nesrećama sudjelovalo je 596 sudionika od kojih je 79 ili 12 posto bilo pod utjecajem alkohola.

Mladi vozači motornih vozila (15 do 24 godine života) prouzročili su 28 prometnih nesreća, devet s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom. Najčešća okolnost prometnih nesreća koje su prouzročili mladi vozači bila je nepoštivanje prednosti prolaska. Kod sedam mladih vozača sudionika prometnih nesreća utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola.

Kako bi se smanjio broj mladih vozača i broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na području  Postaje prometne policije Koprivnica, dana 19./20. listopada, provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“.



Pisane vijesti