Tjedna informacija za 2. do 8. rujna 2019.g.

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

Zabilježeno je 18 kaznenih djela, devet prometnih nesreća i sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa i šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije.
Kazneno je prijavljeno 11 osoba.
Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.    
    
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike te tri prekršaja drskog ponašanja.
Prekršajno je prijavljeno osam osoba.  
    
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Ozlijeđena je pješakinja i lakše je ozlijeđena putnica u osobnom automobilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI
 
Zatečen je maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Poštujte naše znakove“
 
Započinje nova školska godina. Na prometnicama će biti veliki broj djece od kojih će mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca će na taj način postati aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.
U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici na prometnicama u zonama škola vršiti će pojačan nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzine kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa.
 Pozivamo vozače da poštuju prometne propise i pravila i uz poseban oprez prometuju u zonama škola.
 

Priopćenja