Zbog prometnih prekršaja vozači kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Vozači kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 8. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 45 – godišnji vozač koji je u subotu, 7. rujna, oko 20 sati, u Sigecu upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 17.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci. 
 
U nedjelju, 8. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 55 – godišnji vozač koji je u subotu, 7. rujna, oko 23.20 sati, u Koprivnici u Ulici Mihovila Pavleka Miškine upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 4.800 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.    

Dobro je podsjetiti

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje smo detektirali da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.   
 

Pisane vijesti | Promet i vozila