Tjedna informacija za 2. do 8. svibnja 2016.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 13 kaznenih djela, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 13 kaznenih djela, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno osam osoba.

Razriješena su četiri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.     

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja narušavanja, od kojih dva prekršaja tučnjave, dva prekršaja svađe i vike i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljene su četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno je stradao vozač bicikla, teže je ozlijeđen vozač motocikla, a lakše je ozlijeđeno dvoje putnika u osobnim automobilima, vozačica bicikla i vozač osobnog automobila.        

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.     

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica