Tjedna informacija za 20. do 26. ožujka 2017.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela od čega 11 iz područja općeg kriminaliteta i osam kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela od čega 11 iz područja općeg kriminaliteta i osam kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.   

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 14 prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih tri prekršaja omalovažava i vrijeđanja policijskih službenika, pet prekršaja svađe i vike, dva prekršaja davanja pića pijanim osobama, prekršaj davanja pića maloljetnim osobama, dva prekršaja drskog ponašanja i prekršaj tučnjave.  Prekršajno je prijavljeno 14 osoba.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen pješak, a lakše je ozlijeđena vozačica bicikla i dvoje vozača osobnih automobila.         

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara otvorenog prostora. Nije bilo ozlijeđenih osoba.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Ponovno ukazujemo na nužnost poštivanja značenja prometnih znakova kojima se regulira pravo prolaska kroz raskrižja, a posebice poštivanje prometnog znaka „STOP“.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Bicikliste savjetujemo da koriste postojeće biciklističke staze ili trake, te da noću i tijekom smanjene vidljivosti koriste reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću i da na biciklima imaju upaljena svjetla.

Vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta. Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica