Tjedna informacija za 21. do 27. studeni 2016.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 13 kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 13 kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno šest osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja od kojih dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja tučnjave, prekršaj drskog ponašanja, dva prekršaja odavanja prosjačenju i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno 11 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih vozila, vozač teretnog vozila i putnik u osobnom automobilu.        

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 3000 kuna. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Upozoravamo da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi češćem izazivanju prometnih nesreća, posebice nesreće sa stradalim osobama i velikom materijalnom štetom.

Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.



Stranica