Tjedna informacija za 23. do 29. srpnja

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloHauba.JPG

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, pet iz kriminaliteta droga i pet kaznenih djela maloljetničke delinkvencije.

Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem.

Prekršajno su prijavljene tri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih osam nesreća s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač motocikla, a lakše pješak, tri vozača osobnog automobila i vozač bicikla.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na otvorenom prostoru i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na 12.000 kuna. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečeno je četvero maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštita od požara - upozorenje na okolnosti spaljivanja biljnog otpada

Skrećemo pozornost da je prilikom spaljivanja biljnog otpada potrebno pridržavati se odredaba Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskih i gradskih odluka o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla te ovom prilikom ponovo ističemo neke od odredaba gore navedenih zakona i odluka.

Podsjećamo da je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada i trave noću, za vrijeme jakog vjetra te u blizini šuma i građevina podložnih zapaljenju. Zemljište na kojem se vrši spaljivanje potrebno je izolirati od ostalih površina na kojima se nalaze poljoprivredne kulture, šume i građevine podložne zapaljenju kako bi se izbjegla mogućnost nekontroliranog širenja vatre. Minimalna udaljenost mjesta spaljivanja od gospodarskih građevina mora iznositi 20 metara, a na udaljenosti ispod 200 metara od ruba šume može se ložiti otvorena vatra samo na posebno određenim mjestima i uz poduzimanje određenih mjera opreznosti što ih odredi pravna osoba koja gospodari šumom. Osoba koja obavlja spaljivanje mora biti punoljetna i ne smije napustiti mjesto spaljivanja dok vatra nije u potpunosti ugašena. U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah izvijestiti vatrogasce (na tel. 193), policiju (na tel. 192) ili županijski centar 112 (na tel.  112) te započeti sa gašenjem.



Pisane vijesti