Tjedna informacija za 25. travnja do 1. svibnja 2016.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja narušavanja, od kojih prekršaj tučnjave, prekršaj svađe i vike, prekršaj neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja i slično, prekršaj odavanja prosjačenju, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, prekršaj drskog ponašanja i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora.  Prekršajno je prijavljeno osam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozač traktora.       

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 18.000 kuna.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu u uvjetima mokrih i klizavih kolnika

Kolnici su mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena, stoga sve sudionike u prometu molimo za povećan oprez.

Vozače motornih vozila molimo da smanje brzinu kretanja te da se s povećanim oprezom približavaju pješačkim prijelazima. Molimo vozače da ne pretječu ili obilaze vozila na pješačkim prijelazima.

Pozivamo pješake i vozače bicikala da  koriste reflektirajuću odjeću ili prsluke, te da se prije prelaska ceste uvjere da ju mogu sigurno prijeći. Vozače koji su konzumirali alkoholna pića, a posebice mlade vozače, molimo da ne upravljaju vozilima.



Stranica