Tjedna informacija za 26. kolovoza do 1. rujna 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, dva iz područja gospodarskog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 fizičkih osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 12 prekršaja, od čega četiri prekršaja tučnjave, dva prekršaja svađe ili vike, dva prekršaja drskog ponašanja, tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj davanja pića pijanim osobama.  

Prekršajno je prijavljeno 17 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je sedam osoba. Teže su ozlijeđeni vozač teretnog automobila i putnik u teretnom automobilu, a lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila, dva putnika u teretnim automobilima i jedan putnik u osobnom automobilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježena su četiri prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je pet osoba.

Zatečeno je osam maloljetnika mlađih od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprez – djeca u prometu

Vozače motornih vozila pozivamo da obrate posebnu pozornost na djecu u prometu, posebice u zonama škola i dječjih vrtića i dječjih igrališta.

Vozači moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.



Stranica