Tjedna informacija za 30. rujna do 6. listopada 2019.g.

Slika /ikone/Policija4.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 52 kaznena djela, prekršaj narušavanja javnog reda i mira, 12 prometnih nesreća te požar na građevinskom objektu

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
       
U proteklom tjednu zabilježena su 52 kaznena djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo zlouporabe droga i 42 kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije.
Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježen je prekršaj narušavanja javnog reda i mira svađom i vikom.
Prekršajno je prijavljena jedna osoba.
     
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše vozač teretnog vozila, vozač bicikla, dvojica vozača osobnih automobila te putnica u osobnom automobilu. Također, ozlijeđene su dvije putnice u osobnom automobilu čije ozljede će biti poznate po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 40.000 kuna.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 
Dobro je podsjetiti
 
Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.
Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.
Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.


 

Priopćenja