Tjedna informacija za 30. siječnja do 5. veljače 2017.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela od čega sedam iz područja općeg kriminaliteta, dva iz područja gospodarskog kriminaliteta i tri iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno osam osoba.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela od čega sedam iz područja općeg kriminaliteta, dva iz područja gospodarskog kriminaliteta i tri iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno osam osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj svađe i vike, prekršaj davanja pića pijanoj osobi, prekršaj tučnjave, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.   

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozač bicikla.    

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na građevinskim objektima. Lakše je ozlijeđena jedna osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 15.000 kuna. 

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Ponovno ukazujemo na nužnost poštivanja značenja prometnih znakova kojima se regulira pravo prolaska kroz raskrižja, a posebice poštivanje prometnog znaka „STOP“.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Bicikliste savjetujemo da koriste postojeće biciklističke staze ili trake, te da noću i tijekom smanjene vidljivosti koriste reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću i da na biciklima imaju upaljena svjetla.

Vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta. Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica