Tjedna informacija za 7. do 13. studenoga 2022. godine

Slika /ikone/foto - ilustr - auto.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 44 kaznena djela, 18 prometnih nesreća, tri požara i 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                     
U proteklom tjednu zabilježena su 44 kaznena djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, 21 kazneno djelo iz područja maloljetničke delinkvencije, osam kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 prekršaja narušavanja javnog red od kojih pet prekršaja tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja, tučnjava, držanje životinja bez nadzora, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj davanja alkoholnih pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 18 prometnih nesreće, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 32.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja