Tjedna informacija za 8. do 14. rujna 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Kazneno je prijavljeno 15 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjava, prekršaj omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika, prekršaj odavanja prosjačenju i prekršaj davanja pića pijanim osobama.

Prekršajno je prijavljeno osam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. Teže je ozlijeđeno troje vozača osobnih automobila, a lakše su ozlijeđena dva vozača bicikala, tri vozača osobnih automobila i četiri putnika u osobnim automobilima.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena je eksplozija i požar na obiteljskoj kući. Dvije osobe teže su ozlijeđene, a materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je pet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je pet osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Poštujte naše znakove“

Započela je nova školska godina. Na prometnicama je veliki broj djece od kojih mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca na taj način postaju aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici na prometnicama u zonama škola vrše pojačan nadzor prometa, a posebno nadziru obveze vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te nadziru zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vrše tjelesnu regulaciju prometa.



Stranica