Tjedna informacija za 8. do 14. srpnja 2019.g.

Slika /ikone/auto.1.png

U proteklom tjednu zabilježena su 33 kaznena djela, 11 prometnih nesreća i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA         
                                   
U proteklom tjednu zabilježena su 33 kaznena djela, od kojih četiri kaznena djela općeg kriminaliteta, 20 iz područja organiziranog kriminaliteta, kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti.           
Kazneno je prijavljeno 10 osoba.
Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.       
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaj narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja držanja životinja bez nadzora i prekršaj svađe i vike.                       
Prekršajno su prijavljene tri osobe.      

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometnih nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđeno šestero vozača osobnih automobila i troje putnika.                
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.   
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.
 

Priopćenja | Promet i vozila