Tjedna infromacija za 15. do 21. prosinca 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kaznenih djela, od čega 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 20 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 20 osoba.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kaznenih djela, od čega 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 20 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 20 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je devet prekršaja od čega tri prekršaja drskog ponašanja, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, dva prekršaja svađe i vike i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 14 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila i vozač bicikla, a lakše je ozlijeđena vozačica bicikla i pješak.   

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar kuće u Jeduševcu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 10.000 tisuća kuna.   

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2014. do 8. siječnja 2015., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjećamo da je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.



Stranica