Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Sankcionirana su 133 prometna prekršaja, od čega 33 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 29 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 19. do 21. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U nesrećama su dvije osobe lakše ozlijeđene. Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet i oduzimanje prednosti prolaska. Vozači koji su prouzročili prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Sankcionirana su 133 prometna prekršaja, od čega 33 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 29 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo 13 vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 20. prosinca, u 21.20 sati u Ulici Mitrovica, kada je 26-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 21. prosinca, u 12.48 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 100 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici a rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, te da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima na cesti pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića.

Ponovno vozače podsjećamo da prilagode brzinu kretanja svog vozila prometnim znacima, ali i konfiguraciji i stanju prometnice, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa. 

Vozače ponovno podsjećamo da se prije nego izvrše neku radnju vozilom u prometu, kao što su to skretanje, pretjecanje, obilaženje ili uključivanje u promet, moraju uvjeriti da istu mogu izvršiti na siguran način i da prilikom te radnje neće nikoga ugroziti.

Vozače bicikala podsjećamo da koriste reflektirajuću biciklističku odjeću ili prsluke, da za vrijeme vožnje imaju upaljena svjetla na biciklima te da koriste biciklističke staze i trake za svoje kretanje.



Stranica