Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 52 kaznena djela, 25 prometnih nesreća i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                             
U proteklom tjednu zabilježena su 52 kaznena djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga, 27 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega prekršaj drskog ponašanja i prekršaj odavanja prosjačenju. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 23 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 1. do 4. prosinca utvrđena su 122 prometna prekršaj, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Izvršen je nadzor nad 53 mlada vozača, a isti su počinili devet prometnih prekršaja (dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaj prekoračenja brzine i četiri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 3. prosinca u 23.55 sati u Koprivnici u Križevačkoj ulici, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,15 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 2. prosinca u 1.18 sati u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 159 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

U subotu, 2. prosinca od 8 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti odnosno Europske parkirališne karte za osobe s invaliditetom, te je utvrđeno 20 prekršaja.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti