Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Policija.kc..JPG

U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, 29 prometnih nesreća, požar na građevinskom objektu i četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od čega 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, četiri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa i dva kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega prekršaj svađe i vike, dva prekršaja drskog ponašanja i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 28 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 19. do 22. siječnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 153 prometna prekršaja, od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, tri prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Izvršen je nadzor nad 56 mladih vozača, a isti su počinili 16 prometnih prekršaja (šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i pet ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 20. siječnja u 2 sata u Koprivnici u Ulici Ante Starčevića, kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 21. siječnja u 14.39 sati u mjestu Sveti Ivan Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 136 kilometra na sat, iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu, nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na oko 300 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti