Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Od ukupno utvrđenih 208 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 98 prekršaja, 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 58 kaznenih djela, od kojih sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 17 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti, 26 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa.  
Kazneno je prijavljeno 25 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj tučnjave, dva prekršaja drskog ponašanja, prekršaj davanja pića osobama pod utjecajem alkohola, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i jedan ostali prekršaj.
Prekršajno je prijavljeno 13 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 30 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 22. do 25. prosinca ukupno je utvrđeno 208 prometnih prekršaja, od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 98 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Tri vozača bila su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a četiri vozača su bila uhićena.
Izvršen je nadzor 68 mladih vozača, a isti su počinili 14 prekršaja (sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 23. prosinca u 19:40 u Starigradu, kod 54-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 23. prosinca u 15:24 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 139 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima i jedan na otvorenom prostoru. Ozlijeđena je jedna osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 10.650 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su dvije osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila