Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/pol.auto.kc..jpg

Od ukupno utvrđenog 151 prometnog prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 65 prekršaja, 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kaznenih djela, od kojih 20 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, sedam kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.     
Kazneno je prijavljeno 10 osoba.
Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.  
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 12. do 15. travnja 2024. godine, ukupno je utvrđen 151 prometni prekršaj, od čega 65 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opojnih droga, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.    

Tri vozača su bila uhićena, a jedan smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nad jednim vozačem je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom.

U nadzoru prometa kontrolirano je 46 mladih vozača te je utvrđeno sedam prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 12. travnja u 17:35 u Koprivnici u Ulici kneza Domagoja, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,62 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 14. travnja u 11:52 u Novigradu Podravskom kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 136 kilometara na sat, iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na nekoliko tisuća eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti