Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/4/12331880_3035220.JPG
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijske službenice Policijske postaje Koprivnica su u Reki održale edukaciju polaznicima Male škole. Edukacija je održana s ciljem pripreme polaznika za početak nove školske godine i samostalno sudjelovanje u prometu. Djeca su na praktičan način naučila kako sigurno prijeći preko ceste, značenje prometnih znakova i kako se pravilno kretati pješačkim stazama.   

Također, u Koprivničkim Bregima je članovima Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“, održana edukacija na temu sigurnog sudjelovanja biciklista u prometu, nepropisnoj uporabi mobitela, korištenju reflektirajućih materijala i opasnostima sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola. Nakon edukacije članovima Udruge uručeni su reflektirajući prsluci i drugi preventivni materijali policijske uprave.    

Na području Policijske postaje Koprivnica, Đurđevac i Križevci, u sklopu tehničkih pregleda traktora, vozačima traktora skrenuta je pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba na traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.
 

Pisane vijesti