U Osnovnoj školi „Ljudevita Modeca“ u Križevcima održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/4/IMG-20240416-WA0009.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U edukativnom programu je sudjelovalo 257 učenika od 1. do 4. razreda, koji su na zanimljiv interaktivan način učili prometna pravila važna za njihovu sigurnost u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 16. travnja u OŠ „Ljudevita Modeca“ u Križevcima u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave koprivničko-križevačke, održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“.

U edukativnom programu je sudjelovalo 257 učenika od 1. do 4. razreda, koji su na zanimljiv interaktivan način učili prometna pravila važna za njihovu sigurnost u prometu, kroz predavanje „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“, a koje predavanje je održao policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije. Sve naučeno učenici su nadogradili gledajući predstavu „Prvi koraci u prometu“ u izvedbi „Mak teatra“.

Nakon edukativne predstave učenicima je pripremljen i prigodni prometni poligon tzv. „Jumicar“. Upravljajući samostalno specijaliziranim autićima djeca su se susretala s realnim poteškoćama iz perspektive vozača, a sve s ciljem da sagledaju sve potencijalne opasnosti koje vrebaju na pješake prilikom sudjelovanja u prometu.

U preventivni program uključili su se i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Križevci koji su održali radionicu na temu osnovnih postupaka prve pomoći te članovi JVP-a Križevci koji su održali radionicu o zaštiti od požara.

Također, cjelokupnoj preventivnoj aktivnosti prisustvovali su policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke koji su održali preventivne aktivnosti vezano za nacionalni program „Sigurnost cestovnog prometa“.     
 

Stranica