Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 14. do 20. svibnja 2012.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega, 15 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, 11 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, jedno kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja prometa.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                              

U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega, 15 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, 11 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, jedno kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja prometa. Kazneno je prijavljeno 14 fizičkih osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljena četiri počinitelja. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja, od čega, tri prekršaja drskog ponašanja, dva prekršaja omalovažavanja policijskih službenika, prekršaj tučnjave, prekršaj svađe i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno osam osoba. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je osam osoba. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila. Lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, dva putnika u osobnom automobilu i dva vozača bicikala. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena je eksplozija plina u Đurđevcu, nije bilo ozlijeđenih osoba a materijalna šteta biti će naknadno utvrđena. Zabilježena su dva požara na građevinama u Legradu gdje je izgorio dvorišni objekt a materijalna šteta cijeni se na oko 17 000 kuna dok je u Brodiću izgorjelo krovište staje i štagalj a materijalna šteta biti će naknadno utvrđena. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Također, zabilježena su tri požara bez štete. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je 10 osoba.

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.



Stranica