Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 3. do 9. prosinca 2012.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 18 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga i dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno devet fizičkih osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 18 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga i dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno devet fizičkih osoba.

Razriješena su dva kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja, od čega prekršaj tučnjave, prekršaj drskog ponašanja, prekršaj svađe ili vike i tri prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je 10 osoba. Lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, tri vozača teretnih automobila, tri putnika u osobnim automobilima i jedna pješakinja. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježena su četiri prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je šest osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

            Dobro je podsjetiti

  Oprezno u prometu na mokrom i zaleđenom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica